Moja zgodba

Sem Tanja Toplak, podjetnica in lastnica blagovne znamke Bioway®, ljubiteljica narave, živali, kuhanja in dobre ter kvalitetne zdrave hrane.

»Življenje se meri v času, ne v denarju.« sem nekje slišala, prebrala. Tega se mnogokrat ne zavedamo, dokler se nam ne zgodi kaj drastičnega, ko pogledamo globje.

Da pridemo do tega je včasih potrebno, da se zgodi kaj drastičnega. .. da se zaustavimo. .. da pogledamo vase.  Za to potrebujemo pogum.

Ljubila sem svoje delo, delala s polno paro, bila uspešna; bila zastopnica za Slovenski in Hrvaški trg za otroško blagovno znamko Chipolino, ter odlično večletno sodelovala z dm drogeri-markt Slovenija in dm drogeri-markt Hrvaška; bila njihov večletni poslovni partner v programu dm babybonus, ter bila časovno podhranjena.

Bioway Tanja Toplak

Imela sem srečo, saj sem se ukvarjala s poslom, ki mi je bil blizu; v katerem sem se našla, uživala, bila z dušo in srcem zato nisem imela občutka, da delam.. nato pa.. oktobra 2013 zbolela. Čez noč.

Vzela sem si čas za raziskovanje, branje, poglobitev vase. Na življenje sem pričela gledati drugače. Globoko v meni mi je odzvanjalo, da mi življenje pošilja ponovno zdravstveno lekcijo, da dam tisto globoko zakopano v meni – ven, na plano. 

Namreč, leta 2003 sem bila na ‘biti ali ne biti’, kajti imela sem operacijo srca in takrat sem prvič pričela na življenje gledati drugače. Perspektiva na vse se mi je spremenila. A o tem drugič. 

Torej, ne glede na vse – vrnila sem se v stare tirnice, v tisto, kar sem poznala in znala najboljše. Mislila sem tudi, da me posel osrečuje…

A Bog ali vesolje, če hočete, je imel zame druge načrte.

Po letu in pol povratništva urgence in bolnice na Japljevi so mi ugotovili hudo presnovno motnjo; ne presnavljam mlečnih beljakovin.

Septembra 2015 sem čez noč primorano iz vsejedke postala rastlinojedka.

Po agoniji hudih bolečin in strahu pred hrano, ko sem bila lačna, a nisem upala jesti sem pričela sama raziskovati pomen hrane na telo, ter pridobila tudi uvid v ozadje mlečne, mesne, jajčne industrije, ter zato kmalu za tem postala moralno etična veganka. Sledili so napori nakupovanja. 

Kaj vnašamo v svoje telo je z vidika zdravja izredno pomembno, zato povezujem veganstvo z zdravjem. Ker rada dobro jem, a mi v trgovskih verigah  kar sem kupila ni bilo všeč, sem pričela doma sama pripravljati različne jedi. Vedno sem naredila preveč zato sem rada podelila med ljudi, ti pa so me nagovarjali, da ponudim hrano na trg. Tako je strast v hobiju prerastla v strasten posel, kjer svoje znanje in izkušnje rada delim med ljudi. 

Ljudje v pogovorih sprašujejo marsikaj, zato tudi kuharske delavnice z vsakokratno mero koristnih nasvetov iz prakse, kot to kako se hrana ne zavrže, temveč se jo lahko koristno uporabi v pripravi ‘nove jedi’. Interes za tvojo udeležbo na naši naslednji kuharski delavnici lahko izkažeš na prijavnem obrazcu TUKAJ, ter te obvestim o predvidenem datumu kot tematiki kuharske delavnice. 

Rastlinski fingerfood catering prav tako navduši ljudi preko okusov različne rastlinske hrane, ki so pravi balzam za dušo in oči. Verjamem, da se v hrano manifestira energija.

Sem pristaš preprostih, okusnih in enostavnih jedi. Prav tako je v receptih zapisano kje se sestavine kupijo, kot slike, cene. Tako ne boste imeli težave s sestavinami, da nekaj ne bi mogli narediti – kot sem imela sama na začetku svoje veganske poti. Zato pokukajte na recepte, katere objavljam in sem prepričana, da najdete kaj zase, da pripravite doma.

Blizu mi je zero waste, ter je zato tudi moje obnašanje, nakupovanje, kot proizvodnji proces usmerjen v to smer, kar pomeni v poslu povratna steklena embalaža, katero se uporabi ponovno in tako ne smetimo. Iz tega razloga odlično sodelujemo z zero waste trgovino Rifuzl – Ljubljana, kjer se steklovina tudi vrača. V zmanjškarstvo vzpodbujam/-o vse, kajti edino tako zavedanje in delovanje pomeni lepši, boljši svet za vse nas, kot naše zanamce.

Blagovna znamka Bioway® je bila od nekdaj sinonim za kakovostne zeliščne izdelke lastne proizvodnje mojega očeta Sama Toplak, katera tradicija sega od leta 1983, ko je imel zeliščno trgovino, ter je njegova ponudba obsegala najmanj 200 različnih kakovostnih zeliščnih izdelkov in pripravkov lastnih receptur. 

Izdelki Bioway - Tanja Toplak

Danes pod to blagovno znamko Bioway® peljem svoje, prav tako kvalitetne (in okusne), rastlinske oz veganske izdelke lastnega znanja in receptur, s svojo lastno butično proizvodnjo in ročnim pakiranjem, kot z ‘živo’ hrano, ko je govor o fermentacijskih kulturah.

Najbolj in top prodajni izdelki, kot sem znana po njih, so;

Seveda pa lahko pri meni dobite odlično kokosovo kremo (jogurt), humus namaz, Roche veg kroglice, pogrej & pojej bolognese omako, veginezo (vegansko majonezo), fermentiran veganski sirni namaz, …

Izdelkov je poleg zgoraj naštetih kar nekaj in kupite jih lahko v naslednjih trgovinah:

Ali pa jih naročite preko spletne trgovine TUKAJ na svoj dom. Dostava velja za območje Ljubljane in okolice. Več o dostavi klikni TUKAJ.

Trgovine z izdelki Bioway Tanja Toplak s.p.
Sem že povedala, da rada dobro jem? Verjetno ste vi isti.

Torej, dobrodošel vsak, da me spremlja na moji poti, me podpira, v kolikor pa še zase najdete kaj koristnega – je to moje zadovoljstvo in dosežen cilj.

Dobrodošli na kakršnemkoli dogodku, da se spoznamo, izmenjamo mnenja, kakšno rečemo kakšno lepo besedo.

Dobrodošli in se vidimo,
Bioway - Tanja Toplak
Tanja Toplak
Bioway Planty4U
0
    0
    Tvoja košarica
    Tvoja košarica je praznaVrni se v trgovino