Varstvo osebnih podatkov

Tanja Toplak s.p. (v nadaljevanju tudi Upravljalec), poleg skrbi za vaše zdravje, skrbi tudi za vašo zasebnost. V nadaljevanju tega dokumenta so navedene informacije o tem, (i) katere osebne podatke obdelujemo, (ii) na kaki pravni podlagi jih obdelujemo podatke, (iii) kod nam pri tem pomaga in (iv) kakšne so vaše pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov. Uporabnikom svetujemo, da poleg politike zasebnosti obiščejo tudi podstran »piškotki« in se seznanijo tudi z namenom in delovanjem slednjih. Zagotavljamo vam, da so vaši podatki pri nas na varnem.

Vrste obdelovanih osebnih podatkov

Upravljalec zbira in obdeluje spodaj navedene podatke uporabnikov spletnih strani in spletne trgovine :

 1. identifikacijski podatki, ki obsegajo predvsem ime in priimek, uporabniško ime in geslo, e-naslov, IP naslov, telefonsko številko, naslov, naslov za dostavo in ID za DDV, v primeru, da je kupec zavezanec za DDV;

 2. uporabniške nastavitve, ki obsegajo podatke o vašem računu, predvsem shranjene naslove za dostavo, profile, naročila na novice, vaše ocene in komentarje o artiklih;

 3. podatke o vaših naročilih, ki obsegajo predvsem podatke o naročenih artiklih in načinu plačila ter podatke o reklamacijah;

 4. podatke o vaših spletnih navadah, vključno s primeri, ko po spletu brskate preko naše mobilne aplikacije, predvsem podatke o artiklih in storitvah, ki jih iščete, povezavah, na katere klikate, načinu iskanja in pomikanja po naši spletni strani in podatke o napravah, s katerih dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega ter podatke, pridobljene iz piškotkov in podobnih tehnologij za prepoznavanje naprav.

Pravna podlaga in nameni obdelave osebnih podatkov

Upravljalec vaše osebne podatke obdelujejo v skladu z določbami Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) Evropske unije in Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), in sicer z namenom izvajanja pogodbenih razmerij. Na podlagi pogodbenega pravnega temelja se osebni podatki v potrebnem obsegu obdelujejo za namen sklenitve pogodb, v fazi pogajanj, po prejemu ponudbe oz. povpraševanja posameznika in v fazi reklamacijskih zahtevkov strank. Upravljavec v primeru plačila storitev preko spleta zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa. Varnost osebnih podatkov ob nakupu je zagotovljena tudi z upoštevanjem veljavnih zakonskih obveznosti in strokovnih priporočil.

Upravljavec osebne podatke posameznikov obdeluje tudi na podlagi zakonskega pravnega temelja, in sicer takrat ko je obdelava osebnih podatkov upravljavcu naložena zaradi varovanja javnega interesa. Obdelavo osebnih podatkov upravljalcu tako nalagajo različni zakoni, ki veljajo na ozemlju Republike Slovenije.

Upravljalec nadalje osebne podatke obdeluje tudi na osnovi zakonitega interesa za namen zmanjševanja tveganj vdorov na spletno, za zagotavljanje informacijske varnosti, zmanjševanje tveganj nepooblaščenega dostopa do pomembnih poslovnih informacij, osebnih podatkov in informacijskega sistema in za namene izvajanja analiz osebnih podatkov za uravnavanje poslovnega in kreditnega tveganja ter optimiziranja poslovnih odločitev (varstvo ekonomskih interesov upravljavca) ter za statistične obdelave namenjene pripravi poročil poslovodstvu, pri čemer so v poročilih vselej vsebovani le anonimiziranimi podatki.

Poleg naštetih pravnih podlag pa obdelujemo osebne podatke tudi v primeru privolitve uporabnikov. V primeru, da se uporabniki s tem strinjajo, se na podlagi obdelave njihovih osebnih podatkov izvaja ocenjevanje nekaterih osebnih vidikov v zvezi s posameznikom, zlasti za analizo ekonomskega položaja, osebnih preferenc, interesov in vedenja tega posameznika (profiliranje), za namen izdelave in predstavitev posamezniku prilagojenih ponudb blaga in storitev, vključno z obveščanjem oz. neposrednim trženjem ter za namen izvajanja trženjskih raziskav. V teh primerih obdelava osebnih podatkov poteka v okviru s posameznikovo izjavo dopuščenega obsega osebnih podatkov, namena in dogovorjenih kanalov obveščanja, vse do preklica. Posameznik lahko dano privolitev kadarkoli prekliče, tako da o preklicu privolitve obvesti obdelovalca osebnih podatkov Tanja Toplak s.p., Tesovnikova 19, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti info@bioway-planty4u.com. Preklic učinkuje z naslednjim dnem po prejemu jasne in nedvoumne izjave z zahtevo o preklicu.

Osebni podatki, ki jih upravljavec zbira na vseh zgoraj dovoljenih podlagah zgoraj navedenih namenov in za dovoljeno obdobje hrambe oz. do odstopa od pogodbe ali do preklica, bodo shranjeni v elektronski ali fizični evidenci osebnih podatkov (odvisno od oblike pridobljenega osebnega podatka), ki so ustrezno tehnično zavarovane, ter do katerih imajo dostop le pooblaščene osebe upravljavca.

Po preteku obdobja hrambe upravljavec osebne podatke učinkovito in trajno izbriše ali anonimizira, tako da jih ni več mogoče povezati z določenim posameznikom.

Obdelava osebnih podatkov s tretjimi osebami

Obdelava osebnih podatkov se vrši tudi s pogodbenimi obdelovalci; primeroma: za dostavo izdelkov (dostavna služba), za plačilo naročila (banke), zunanje IT podpore, zunanje izvajanje marketinških storitev ipd. s katerimi ima upravljavec sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov samo za namene, ki so opredeljeni v politiki zasebnosti.

Piškotki

Tanja Toplak s.p. obdeluje osebne podatke obiskovalcev spletne trgovine prek spletnih piškotkov z namenom zagotavljanja varne in izboljšane nakupovalne izkušnje, nemotenega delovanja strani in portalov ter analize obiskanosti in spletne prodaje. Spletna stran uporablja:

 • nujno potrebne piškotke: Med nujno potrebne piškotke uvrščamo piškotke, ki vam omogočajo dostop do spletne strani in so ključni za delovanje posameznih funkcionalnosti spletne strani, zato jih na vašo napravo vedno namestimo. Nastavijo se, ko opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo in hkrati ne zbirajo analitičnih ali drugih podatkov o vašem obisku.

 • lastne analitične piškotke:z njimi upravljalec z ustreznimi orodji analizira obiskanost Sem spadajo analitični in funkcijski piškotki, s katerimi upravljavec analizira promet na spletni strani. Lastni analitični piškotki se na uporabnikovo napravo namestijo takoj, ko prispe na spletno stran, nameščajo pa se le v primeru, da uporabnik s tem soglaša. Lastni analitični piškotki ne zbirajo podatkov, ki bi omogočali identifikacijo uporabnika.

Dodatna pojasnila in pouk glede delovanja piškotkov so navedena na podstrani »Piškotki«.

Pravice posameznikov

Posamezniki imajo v zvezi z osebnimi podatki vrsto pravic. Vse pravice uporabniki uveljavljajo z zahtevo, ki je naslovljena na pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov pri upravljavcu. Zahteva se pošlje na pooblaščenčev e-mail, in sicer info@bioway-planty4u.com.

Pravice, ki jih imajo posamezniki glede obdelave osebnih podatkov:

 1. a) Pravica dostopa do podatkov: posameznika na njegovo zahtevo seznanimo, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki in kadar to drži, posredujemo naslednje informacije:

 • vrste osebnih podatkov;

 • kategorije uporabnika, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki;

 • roki hrambe;

 • obstoj pravice, da se od upravljavca zahteva popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave osebnih podatkov v zvezi s posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki ali obstoj pravice do ugovora k taki obdelavi;

 • pravica do vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu;

 • kadar osebni podatki niso zbrani od posameznika, vse razpoložljive informacije v zvezi z njihovim virom;

 1. b) Pravica do popravka: posameznik lahko kadarkoli zahteva, da upravljavec popravi netočne podatke ali dopolni nepopolne podatke, ki se nanašajo nanj.

  c) Pravica do izbrisa podatkov (t. i. pravica do pozabe): Posameznik lahko zahteva, da se njegovi osebni podatki izbrišejo v naslednjih primerih:

 • osebni podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani;

 • posameznik prekliče privolitev, na podlagi katere poteka obdelava, in kadar za obdelavo ne obstaja nobena druga pravna podlaga;

 • posameznik obdelavi osebnih podatkov ugovarja, za njihovo obdelavo pa ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi;

 • osebni podatki so bili obdelani nezakonito;

 • osebne podatke je treba izbrisati za izpolnitev pravne obveznosti v skladu s pravom EU ali slovenskim pravom.

 1. d) Pravica do omejitve obdelave: Posameznik lahko zahteva, da se obdelava podatkov, ki se nanašajo nanj omeji, kadar:

 • podatki niso točni,

 • je obdelava nezakonita,

 • upravljavec podatkov ne potrebuje več za namene obdelav, vendar jih potrebuje posameznik za uveljavljanje, izvajanje ali nasprotovanje pravnim zahtevkom,

 • je posameznik vložil ugovor v zvezi z obdelavo.

 1. e) Pravica do prenosljivosti podatkov: Posameznik lahko zahteva izpis podatkov, ki jih je posredoval upravljavcu in tiste, ki so se zbrali v primeru nakupov v spletni trgovini, pri čemer obdelava teh podatkov temelji na podlagi pogodbe ali privolitve in se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi.

 2. f) Pravica do ugovora: Posameznik lahko ugovarja obdelavi osebnih podatkov. Ta pravica se nanaša le na obdelavo osebnih podatkov, ki jo izvajamo na podlagi legitimnega interesa, ki prevlada nad interesi potrošnika.

Svetovanja, nasveti, predavanja, pogovori : 

Pri svojem delu se držimo strogih načel zaupnosti in diskretnosti. Vsi osebni podatki pridobljeni v postopku nakupov, dogovorov, pogovorov, predavanj, nasvetov so fizično varovani na sedežu. 

Dodatne informacije

Za vse dodatne informacije, ki niso navedena tukaj in sicer na e-mail info@bioway-planty4u.com.

Veljavnost politike zasebnosti

Ta politika velja z objavo na spletni strani Bioway Planty4U – Tanja Toplak s.p.. Politika je bila zadnjič posodobljena dne 10.12.2023.

0
  0
  Tvoja košarica
  Tvoja košarica je praznaVrni se v trgovino